Menemen ( Kıymalı ) Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 domates (azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- 2 tane yeşil biber
- 4 yemek kaşığı kıyma (isteğe bağlı hiç koymayadabilirsiniz)
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 tane yumurta ( azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- Tuz
- Pulbiber
- Sıvıyağ
Menemen ( Kıymalı ) Tanımı Yapılışı
- Soğan ve biberleri sıvı yağ koyduğumuz tavaya alıp güzelce kavuruyoruz.
- Kavrulan sebzelere kıymamızı koyup uygunca pişiriyoruz.
- Üzerine domatesleri ve sarımsağı minik minik doğrayıp ekliyoruz.
- Hiç su koymadım ben domateslerim suluydu fakat sizin domatesler sulu değilse biraz su eği yapabilirsiniz?.
- Birinci evrede hiç karıştırmayalım, kapağını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
- Fokurdamaya başladımı bir kaşığın karşıtıyla yeterlice ezelim ve tuzunu ,pul biberini katalım karıştıralım.
- Bir tabakta yumurtalarımızı çırpalım üzerine dökelim karıştırmayalım.Sadece kaşıkla yayalım kapağını kapatıp yumurtanın pişmesini sağlayalım.
- Yumurtanın pişme ayarı size kalmış ben fazla sevmediğim için fazla pişirmedim.
Afiyet olsun.