Menemen Tost Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 tost ekmeği
- 1 adet kurusoğan
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet büyük domates
- Sıvı yağ
- 3-4 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pulbiber
Menemen Tost Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hadi çabucak başlayalım. Tanımdan çok fikir sanırım. Farklı sunumları severim.
- Yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağında tavada kavuruyoruz.
- Küçük doğradığımız biberi ekleyip onura kavurup küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
- Baharatları ekleyip orta ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz. İsterseniz biraz kaşar rendesi ekleyebilirsiniz. Yani aslında menemen yapıyoruz
- Şimdi tepsiye fırın kağıdı serelim tostlarımızı yerleştirelim.
- İlk sıcaklığı gitmiş menemenimizden tost ekmeklerinin üzerine sürelim.
- Ortasına kaşık yardımıyla bastıralım oraya yumurtayı kıracağız mümkün olduğunca yapmaması için kaşıkla bastırarak yerini hazırlayın.
- Yumurtaları ben tek tek çay bardağına kırdım o formda açtığım boşluğa döktüm.
- Yumurtanın üstüne de tuz ve baharat serpelim.
- 200 derecede yumurta istediğiniz düzeyde pişene kadar bekletin. Ben aslında yumurtayı biraz daha sıvı seviyorum büsbütün unutmuşum fırından çıkarmayı siz sevdiğiniz formda ayarlayın.
- Hatta fırına vermeden menemen kısmına biraz kaşar rendesi de serpebilirsiniz. Afiyet olsun.