Menemen Tanımı İçin Gereçler
- 1 kıl biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 orta uzunluk domates
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 2 küp kaşar
Menemen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Doğradığımız biberleri ve yağı atıyoruz ve orta ateşte hafif kavuruyoruz(1dk).
- Kavurduktan sonra tereyağını atıyoruz ve eriyince doğradığımız domatesleri tavaya atıyoruz.
- Akabinde 1 çay kaşığı tuz atıyoruz.
- Kapağını kapatıyoruz ve bekliyoruz. (5dk)
- O sırada 1 yumurta kırıp çırpıyoruz.
- İçine kaşarlarımızı doğruyoruz.
- Domatesler yumuşadığında (suyunu çekmemiş olmalı) yumurtayı tavaya döküp karıştırıyoruz.
- Pişmesini bekliyoruz(1-2 dakika). Afiyet olsun.