Resimli Mercan Buğulama tarifi
Mercan Buğulama nasıl yapılır
Mercan buğulama malzemeleri
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
• 4 adet mercan (herbiri yaklaşık 250 gr)
• 2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte)
• 2 adet havuc
• 2 adet kuru soğan
• 1 adet iri patates
• 1 adet limonun suyu
• 1 su bardağı su
• 12 su bardağı zeytinyağı
• Tuz ve karabiber
imagesmercanbugulamatarifiresimli5ad44d7bc6bf4
Mercan Buğulama tarifi
• Kerevizleri soyduktan sonra halkalar ince halinde doğrayın ve yarısını tepsiye dizin Patatesleri soyduktan sonra kucuk parcalar halinde, havucu ince halkalar halinde doğrayın Soğanı da parcalar halinde doğrayıp havuc ve patatesle karıştırın ve yarısını kerevizlerin arasına ve ustune yerleştirin
• Pulları ve icleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının ustune yerleştirinKararınca tuz ve karabiberini ekin Balıkların ustune dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizin
• Kerevizlerin arasına patatesleri, havucları ve soğanların kalanını yerleştirin Zeytinyağını,limon suyunu ve suyu ilave edip uzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile ortun Uzerini kapakla kapatıp once orta, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin Suyu azalırsa su ilave edin
Mercan Buğulama nasıl yapılır
Mercan buğulama malzemeleri
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
• 4 adet mercan (herbiri yaklaşık 250 gr)
• 2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte)
• 2 adet havuc
• 2 adet kuru soğan
• 1 adet iri patates
• 1 adet limonun suyu
• 1 su bardağı su
• 12 su bardağı zeytinyağı
• Tuz ve karabiber
imagesmercanbugulamatarifiresimli5ad44d7bc6bf4
Mercan Buğulama tarifi
• Kerevizleri soyduktan sonra halkalar ince halinde doğrayın ve yarısını tepsiye dizin Patatesleri soyduktan sonra kucuk parcalar halinde, havucu ince halkalar halinde doğrayın Soğanı da parcalar halinde doğrayıp havuc ve patatesle karıştırın ve yarısını kerevizlerin arasına ve ustune yerleştirin
• Pulları ve icleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının ustune yerleştirinKararınca tuz ve karabiberini ekin Balıkların ustune dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizin
• Kerevizlerin arasına patatesleri, havucları ve soğanların kalanını yerleştirin Zeytinyağını,limon suyunu ve suyu ilave edip uzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile ortun Uzerini kapakla kapatıp once orta, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin Suyu azalırsa su ilave edin