Mercimek Cipsleri Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı domates salça
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Kırmızı biber
- Acı kırmızı biber
- Yoğurt
- Dereotu
Mercimek Cipsleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimekleri alın ve 3 saat sıcak suda bekletin.
- Malzemeleri ve mercimekleri bir kaba alıp blender ile karıştırın.
- Fırın kağıdına alin ve biraz zeytinyağı ile fırçalayın ve her şeyi yayın.
- Bir bıçak alın ve dikey, yatay ve çapraz çizgiler yapın.
- 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin lakin her şey fırına nazaran değişeceği için orta sıra denetim edin.
- Sos için; yoğurt ve dereotu yapraklarını karıştırın. Afiyet olsun ! ????