Mercimek Çorbası (Çok Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un( un yerine 1 adet patates de kullanabilirsiniz)
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- 7 su bardağı sıcak su
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Mercimek Çorbası (Çok Lezzetli) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle soğanlarımızı doğrayalım.
- Tenceremize sıvı yağını alalım ve soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuralım.
- Pembeleştikten sonra unumuzu ek edelim ve un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Un kokusu çıktıktan sonra salçamızı ek edelim ve güzelce karıştıralım.
- Kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız havucu da ek edelim karıştıralım.
- Sonra düzgünce yıkadığımız mercimeği de ek edelim.
- Üzerine 7 su bardağı sıcak su ek edelim.
- Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
- Çorbamız piştikten sonra blender ile güzelce ezelim.
- Tuzunu da ek edelim isteğe bağlı bulyon da kullanabilirsiniz ben 1 tane kullandım. Şayet kıvamı koyu gelirse su eği yapabilirsiniz.
- Sos tavasına 2 yemek kaşığı sıvı yağını alalım.
- Yağımız kızdıktan sonra baharatlarını ekleyelim çorbamıza ekleyelim afiyet olsun ????????????????????.