Mercimek Çorbası (Düdüklüde) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 6 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz
Mercimek Çorbası (Düdüklüde) Tanımı Yapılışı
- Havuç ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
- Düdüklüde ince ince doğradığınız soğanları biraz yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pembeleşen soğanın üzerine salçayı ekleyin ve karıştırın.
- Üzerine rendelenmiş patates ve havucu ekleyin.
- Yıkamış olduğunuz mercimekleri düdüklüye ekleyin.
- Üzerine suyu ekleyin. Şayet süratli olmasını isterseniz, suyu bu süreçleri yaparken kaynatıp kullanabilirsiniz.
- Karabiber, kırmızı biber ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra düdüklünün kapağını kapatın.
- Düdüklü kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dk pişmeye bırakın.
- Mercimek çorbamız piştikten sonra blenderdan geçirelim.