Mercimek Çorbası (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardak kırmızı mercimek
- 1 adet havuç
- 1 adet patates (büyük )
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Tuz
- Salça
Mercimek Çorbası (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye 2 bardak su ve 1 bardak mercimeği ekleyelim haşlayalım.
- Tavaya tereyağını koyunuz.
- İnce doğradığımız soğan havucu kavurunuz.
- İçine salçayı ekleyiniz ,kavurmaya devam ediniz.
- Haşlanan mercimeğe tavada kavurduğumuz materyalleri ekleyelim.
- Tuz, karabiberi ekleyelim ve kaynamaya devam edelim.
- Salça hafif tuzlu olduğu için tuz yarım çay kaşığı ekliyorum.
- 1. 5 bardak suyu ekleyelim.Pişmeye bırakalım.20- 25 dakika sonra yemeğimiz hazır.Afiyet bal şeker olsun.