Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1 tane soğan
- 1 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım paket tavuk bulyon
- 7 su bardağı su
- Krokan
- Tereyağlı pul biber (isteğe göre)
Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lokanta usulü efsane bir mercimek çorbası. Artık sizde evde çok kolay mercimek çorbası yapabilirsiniz.
- 1 su bardağı mercimekleri iyice yıkıyoruz.
- Çorba tenceremize sıvı yağımızı ekliyoruz ve 1 yemek kaşığı unu ekleyoruz. Unun rengi dönüp kokusu çıkınca iri iri doğranmış soğanı, havucu ve patatesi ekliyoruz.
- 5 dakika kadar kavurunca salçayı, kimyonu, tuzu, toz biberi de ekleyip karıştırın.
- En son mercimekleri de ekleyin bi iki kere daha karıştırıp suyumu ekleyin.
- Normalde buzluğa koyduğum et yada tavuk suyunu kullanıyorum. Bu sefer olmadığı için hazır tavuk bulyon kullandım sizin varsa buzluğunuzda siz onlardan da ekleyebilirsiniz.
- Tenceremize koyduğumuz malzemelerin hepsi iyice pişene kadar pişirin. Mikserler parçalayıcı ile iyice çırpın.
- Ortaya nefis mi nefis bir çorba çıkıyor.
- Benim kullandığım ölçüler 7 su bardağı su aldı siz kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı