Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Merhabalar,.
- Yağ ile doğranmış soğanlar tencereye alınır.
- Soğanlar pembeleşince salça eklenir.
- Biraz kavurduktan sonra suda yıkanmış mercimekler eklenir.
- Biraz daha kavurduktan sonra sıcak su eklenir.
- Çorbayı sulu seviyorsanız suyunu fazla koyabilirsiniz ben yarım kettle dan biraz fazla su ekledim blender a vurmadım bu türlü de tadı çok hoş oluyor.
- Suyu ekledikten sonra tuz ve pul biberi eklenir.
- Sıcak su ekledikten sonra tuzunu atınca yemek daha çabuk pişiyor bilginize.