Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 3 diş sarımsak
- Baharatlar
- 1 tatlı kalığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Mercimek ve pirinç yıkanır tencereye alınır.
- Öteki sebzeler doğranır, tencereye ek edilir.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir ve rondodan geçirilir.
- Tereyağ sos tavasında eritilir ve tüm baharatlar konularak 1-2 dk karıştırılır.
- Sos tencereye konularak karıştırılır.
- Servis edilirken kaselere limon sıkılır. Not: isterseniz, sosa bir yemek kaşığı salça da ekleyebilirsiniz.