Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağından bir parmak az kırmızı mercimek
- 1 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 isim küçük uzunluk havuç
- 1 adet et bulyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber ve çokça nane
- 5 su bardağı soğuk su
Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Mercimekleri yıkayalım tenceremize alalım.
- Patates, soğan, havucu rendeleyelim ve tenceremize ekleyelim.
- Sıvıyağ ve baharatlarını koyup yaklaşık 10 dk. Kavuralım.
- Soğuk suyu ekleyelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.Piştikten sonra blenderden geçirelim. Not : totalde 8-10 kase çorba çıkıyor.