Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kırmızı mercimek (İsteğe bağlı çoğaltabilirsiniz)
- 1 tane havuç
- 1 patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz göz kararı
- 1 litre su (Ben göz kararı koyarım)
Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Mercimekleri beyaz suyu çıkana kadar yıkayalım tencereye alalım.
- Soyduğumuz havuçları küp küp kesip içine atıyoruz.
- Patates, ve soğanıda doğrayıp üstüne ekliyoruz.
- Salçayı ekleyip 2 dakika kavurup suyumuzu ekliyoruz tuzumuzu atıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Çorbamız hazırlanınca blender dan geçiriyoruz, yada tel süzgeçten geçiriyoruz.
- Üstüne dileğe bağlı kırmızı biber yada nane koyuyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet bal olsun.