teknolojiuzmani
FD Üye
Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı/ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 lt sıcak su (varsa et suyu)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeklik olarak doğradığımız kuru soğanı tencereye alıp, zeytinyağı dökerek pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Unu ekleyip, kavurmaya devam edelim. Salçayı da ekleyelim.
- Küp küp doğradığımız havuçları ve patatesi tencereye koyalım.
- Mercimekleri de yıkadıktan sonra tencereye alalım. Üzerine suyu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirelim.
- Çorba kaynadıktan sonra altını biraz kısıp sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra çorbamızı blenderdan geçirelim.
- Tekrar ocağa aldığımız çorbamıza tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyelim. 5 dakika kadar kaynatıp servis edebiliriz.
- Servis etmeden önce tereyağı eritip kasedeki çorbaların üzerine dökelim. Afiyet olsun