Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
mercimek-corbasi.jpg

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

• 230 gram kırmızı mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ( yaklaşık 40-50 gr)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1. 300 kg su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (piştikten sonra sıcakken atılacak)

Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Ben düdüklüde yaptım pişirme süresi ona göre yazılmıştır, bunu dikkate alarak yapınız.
  1. İlk önce soğanı çok küçük olmayacak şekilde yemeklik doğrayın.
  2. Yağları uygun bir tencereye veya düdüklüye (ben düdüklüde yaptım çok daha kolay ve çabuk pişiyor) alıp eritin.
  3. Soğanları da ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  5. Sonra yıkadığınız mercimekleri de ekleyip bir iki karıştırıp suyu ilave edin.
  6. Kapağı örtüp pişmeye bırakın.
  7. Piştikten sonra kaynarken tuzu ekleyin. Ve birazcık kaynarlığı gittiğinde blendırdan geçirin tane tane olmasın.
  8. Üzerine toz biberli tereyağ (opsiyonel) dökerek sıcak servis edin. Afiyet olsun❣.
Mercimek Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Mercimek Çorbası (Düdüklüde) Tanımı İçin Materyaller 1 adet soğan1 yemek kaşığı salça1 adet havuç1 adet patates1 su bardağı kırmızı mercimek6 su bardağı su1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı biberTuz Mercimek Çorbası (Düdüklüde) Tanımı Yapılışı Havuç ve patatesin kabuklarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağ ve iki yemek kaşığı sıvı yağ1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı un1,5 su bardağı kırmızı mercimek1 su bardağı süt1.5 litre suTuz Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tereyağ ve sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Domatesli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 adet soğan1 adet patates1 su bardağı mercimek2 modül etli kemik1 adet domates yahut konservesi (Ben yazdan yaptığım konserve kullandım)TuzKaynamış su Domatesli Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı Patates ve soğanı rendeliyoruz. Mercimekleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Arpa Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek1 çay bardağından bir parmak eksik arpa şehriye1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı tereyağ (yada 3 yemek kaşığı sıvı yağ)1 yemek kaşığı domates salçası1 adet minik doğranmış havuç7 su bardağı su yada et suyu1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 – 1.5 su bardağı kırmızı mercimekYarım su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı salçaYarım kuru soğan4-5 su bardağı kaynar su Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Mercimekleri yıkayıp süzüyoruz. Soğanımızı küp küp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt