
Mercimek Corbasi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet soğan
- 7 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 litre sıcak su
- 1 kaşık zerzevat tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Mercimek Corbasi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan, havuç ve patatesleri soyup yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda 1-2 dakika kavurun.
- Rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından yıkanmış kırmızı mercimek ve 2 litre su (sıcak) ve knorr suyu ek edilir.
- Tencere kapağını kapatın.
- Mercimek çorbamız kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz.
- Her şeyi bir blender ile karıştırın ve baharatları ekleyin.
- Lezzetli mercimek çorbasını servis kaselerine dökün.
- Tereyağını ısıtıp toz kırmızı biberi ekleyin, biraz soteleyin, çorba sıcakken üzerine serpin.