Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tepeleme tatlı kaşığı salça (ben domates-biber karışık kullandım)
- 1,5 silme tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 litre sıcak su (10 su bardağı su)
- İsteğe bağlı kimyon ve renginin daha sarı olması için zerdeçal da ekleyebilirsiniz. ben eklemedim.
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ya da pul biber
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağla yemeklik doğradığımız soğanları alalım ve kavurmaya başlayalım.
- Küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Salçayı ve güzelce yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimekleri de ek edip kavurmaya devam edelim.
- 2 litre suyu tencereye ek edip orta ateşte 15 dk kadar kaynamaya bırakalım. Bu müddette mercimekler pişip patatesler yumuşayacaktır.
- Ocaktan alıp çorbamızı güzelce blend edelim.
- Tekrar ocağa alıp tuzunu ve baharatlarını da ekleyip 3-4 dk daha kaynatıp altını kapatalım. (eğer koyu olursa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz).
- Tavaya tereyağını alalım eriyince toz biberimizi ekleyip ocaktan alalım çorbamızın üzerine gezdirelim. Afiyet olsun. ????.