Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sarı mercimek
- 1 küçük arpacık soğan
- 1 küçük havuç
- 1 kücük patates
- 1 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ
- Tuz
- Tereyağ
- Kırmızı biber
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 kişi yaşıyorsanız bu ölçülerle 2 kişiyi tam doyuran bayılacağınız bir tanım.
- Bir havucun ucunu çok az rendeledim patatesin de tıpkı formda çok az az kattım minik bi arpacık soğanı da rendeleyip mercimekle birlikte süzgeçte yıkadım.
- Sonra küçük bir tencere de (göz kararı 2 bardak gibi) soğuk su ile 10-15 dk hepsi yumuşayıncaya kadar kaynattım.
- Piştikten sonra el değecek biçimde soğumasını bekleyip metal süzgeçten elimizle ezdirerek geçirelim.
- Bir sos tavasına sıvı yağ 3-4 yemek kaşığı ve 1 silmece kaşık un koyup kavurup geçirdiğim çorbaya karıştırarak kattım.
- Bir tatlı kaşığı tuz ek ettim.
- Ben tam süzme olmasını istediğim için plastik bi süzgeçten kasıkla bastırarak bir sefer daha geçirdim.
- Sonrasında tencereyi tekrar ocağa alıp soğuyan çorbayı ısıtacak kadar 1-2 dk kaynattım.
- Üzeri için; 1 tatlı kasığı tereyağı az sıvı yağ ve yarım çay kaşığı kırmızı toz biberi kavurup üzerine gezdirdim. Biraz da limonla enfes oluyor.Gerçekten çok hoş oldu. Denemenizi tavsiye ederim ????