Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası
0
31

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1 küçük arpacık soğan
  • 1 küçük havuç
  • 1 kücük patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Üzerine
  • Tereyağ
  • Kırmızı biber

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Öncelikle 2 kişi yaşıyorsanız bu ölçülerle 2 kişiyi tam doyuran bayılacağınız bir tanım.
  1. Bir havucun ucunu çok az rendeledim patatesin de tıpkı formda çok az az kattım minik bi arpacık soğanı da rendeleyip mercimekle birlikte süzgeçte yıkadım.
  2. Sonra küçük bir tencere de (göz kararı 2 bardak gibi) soğuk su ile 10-15 dk hepsi yumuşayıncaya kadar kaynattım.
  3. Piştikten sonra el değecek biçimde soğumasını bekleyip metal süzgeçten elimizle ezdirerek geçirelim.
  4. Bir sos tavasına sıvı yağ 3-4 yemek kaşığı ve 1 silmece kaşık un koyup kavurup geçirdiğim çorbaya karıştırarak kattım.
  5. Bir tatlı kaşığı tuz ek ettim.
  6. Ben tam süzme olmasını istediğim için plastik bi süzgeçten kasıkla bastırarak bir sefer daha geçirdim.
  7. Sonrasında tencereyi tekrar ocağa alıp soğuyan çorbayı ısıtacak kadar 1-2 dk kaynattım.
  8. Üzeri için; 1 tatlı kasığı tereyağı az sıvı yağ ve yarım çay kaşığı kırmızı toz biberi kavurup üzerine gezdirdim. Biraz da limonla enfes oluyor.Gerçekten çok hoş oldu. Denemenizi tavsiye ederim ????
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt