Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası
0
32

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mercimekler yıkayın, suyunu süzün, bir tencereye sıvıyağ dökün.
  2. Başta soğanları (Güzelce kavurun) rengi dönene kadar akabinde patatesleri ekleyin ve devam kavurun.
  3. 2-3 dk kavurduktan sonra mercimekleri ekleyin ve devam kavurun 2-3 dk.
  4. Son olarak suyunu ve tuzunu ekleyin ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ben düdüklü tencerede 2 dk pişirdim.
  5. Yumuşamış mercimekleri rondodan geçirin.
  6. Başka bir tavada sıvıyağ ile tereyağını eritin nane ve toz biberi 1 dk ısıtıp, çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun.
  7. Eğer size kıvamı koyu gelirse üzerine biraz kaynamış su ek edin????
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sıkıcık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Harcı için; 2 su bardağı köftelik bulgur2 su bardağı kaynar su1 çay bardağı tarhana1 çay bardağı un1 adet orta boy soğan rendesi1 çorba kaşığı dolusu domates salçası1 çorba kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuzKarabiber, pulbiber Pişirmek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Aşçı Başı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler ️1 adet haşlanmış tavuk budu️Yarım su bardağı kırmızı mercimek️Yarım çay bardağı tel şehriye️1 adet soğan️1 adet domates️1 yemek kaşığı tereyağ️3 yemek kaşığı sıvı yağ️1 yemek kaşığı un️1 tatlı kaşığı domates salçası️6 su bardağı tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Patates Püreli Tavuk Tanımı İçin Materyaller Püre için; 3 büyük patates1 yemek kaşığı tereyağıTuz karabiberYarım su bardağı süt1 su bardağından az kaşar rendesi Tavuk sote için; 1 kuru soğan2 tane yeşil biber1 kapya biber1 büyük domates1 yemek kaşığı salçaTavuk göğsü 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Mantar Soslu Bonfile Tanımı İçin Materyaller 600 gram dana bonfile yada antrikot Marinasyon için; 1 çay bardağı sıvı yağ2 diş rendelenmiş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kekik Mantar sosu için; 1 baş yemeklik doğranmış soğan1 diş ezilmiş sarımsakYarım paket mantar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 adet kabak (orta boy)1 adet küçük patates1 adet havuç1 adet soğan1 adet kereviz (avuç içi kadar)1 diş sarımsak2 yemek kaşığı zeytinyağ2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı un6 su bardağı sıcak su1 çay bardağı süt2 çay kaşığı tuz1 tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt