Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 5 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimekler yıkayın, suyunu süzün, bir tencereye sıvıyağ dökün.
- Başta soğanları (Güzelce kavurun) rengi dönene kadar akabinde patatesleri ekleyin ve devam kavurun.
- 2-3 dk kavurduktan sonra mercimekleri ekleyin ve devam kavurun 2-3 dk.
- Son olarak suyunu ve tuzunu ekleyin ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ben düdüklü tencerede 2 dk pişirdim.
- Yumuşamış mercimekleri rondodan geçirin.
- Başka bir tavada sıvıyağ ile tereyağını eritin nane ve toz biberi 1 dk ısıtıp, çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun.
- Eğer size kıvamı koyu gelirse üzerine biraz kaynamış su ek edin????