Mercimek Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı geceden ıslatılmış kırmızı mercimek
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 adet havuç orta boy
- 1 çay bardağı yıkanmış kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi tozu
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Fırın kabı küçük kare borcam
Mercimek Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimek güzelce yıkanıp süzülsün yarım saat kadar vaktiniz yoksa kıymeti yok.Sadece sulu kalmasın kâfi.
- Mutfak robotuna yumurta ile mercimeği alıp güzelce sıvı olana dek çırpın.
- İçerisine yağı yoğurt ve havuç rendesi de koyun karıştırın.
- Daha sonra üzümler tarçın ve hindistan cevizi ekleyip karıştırın.
- En son kabartma tozu ve vanilin ekleyip güzel yağlanmış yada fırın kağıdı serili borcama koyun.
- Ben tart kalıbı kullandım ince geldi materyaller. Ona nazaran siz daha küçük bi fırın kabı kullanın.
- Isınmış 175°lik düzgün ısınmış fırında hafif kızarana dek pişirin. Bol protein bi kek. Fit bi tanım. Diyette iki dilim tüketilebilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.