Mercimek Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı mercimek
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 su bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışık
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tane limon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz
- Yarım bağ taze soğan
- Birkaç kol dereotu
- Marul ve tuz
Mercimek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimeği üzerine çıkacak halde su ekleyip ocağa alalım.
- Denetimli halde 15 ila 20 dakika ortası suyunu çekene kadar pişecek.
- Ocağı kapatmadan içine bir su bardağı köftelik bulgur ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım.
- Kalan bir su bardağı bulguruda ekleyelim.
- Karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Biraz cıvık üzere görünebilir fakat bekledikçe bulgur içindeki suyu çekecektir.
- O ortada yeşillikleri ince ince doğrayalım.
- Soğuyan mercimeğe limon,nar ekşisi, salçaları,karabiber kimyon yağ ve tuz ekleyip elimizle yeterlice yoğuralım.
- Akabinde yeşillikleri ekleyip bir daha yoğuralım.
- Avucumuzun içini hafif yağlayıp mercimek köftesini form verelim.
- Servis tabağına marul serip üzerine hazırlanan köfteleri dizelim. Servise hazır afiyet olsun ????.