Mercimek Köftesi (Bu Tanımı Denemelisiniz) İçin Materyaller
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 3 orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 2 dolu yemek kaşığı salça
- Baharatlar (pul biber- isot -nane – fesleğen)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1, 5 limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım demet ince doğranmış maydanoz
- 4 yaprak marul (diklemesine 3 e kesilip ince doğranmış)
Mercimek Köftesi (Bu Tanımı Denemelisiniz) Yapılışı
- Mercimeği düdüklümüze alalım üzerini bi parmak geçicek halde su koyalım ve 20 dk pişirelim.
- Pişen mercimeğin altını kapatalım ve bulguru ekleyelim kapağını kapatalım(bulgurlar böylece mercimeğin sıcaklığıyla şişecektir).
- Bulgurlar şişerken iç gereçlerini hazırlayalım.
- Tavamıza yağımızı alalım soğanları ekleyip kavuralım.
- Kavrulan soğana sarımsak ekleyelim.
- Salçamızı da ekleyip güzelce kavuralım.
- Son olarak baharatları ekleyelim. Ocağın altını kapatalım.
- Yoğurma kabımıza şişen bulgur ve mercimek karışımını alalım.
- Kavurduğumuz soğan, salçayı da dökelim ve yoğuralım.
- Tuz, limon suyu, nar ekşisini ekleyelim karıştıralım.
- Maydanoz ve marulu ekleyelim güzelce harmanlayalım.
- Elimizle sıkarak biçim verelim servis tabağına dizelim.İşte mercimek köftelerimizz hazır ????Bir sonra ki tanımda görüşmek üzere takipte kalalım. Herkese afiyet olsun ????????.