Mercimek Köftesi (Bugüne Kadar Denediklerinizin En İyisi) Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yeşil soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pul biber
Mercimek Köftesi (Bugüne Kadar Denediklerinizin En İyisi) Tanımı Yapılışı
- Mercimeği güzelce yıkadıktan sonra üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup kapağını kapatıp kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Pişen mercimeklerin üzerine bulguru ekleyip karıştırıp ocaktan alıp kapağını kapatıyoruz demlenmeye bırakıyoruz.
- Öbür bir tarafta kuru soğanı ince ince doğrayıp bir tavada sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
- Üzerine salçayı ve baharatları da ve sarımsağı ekleyip bir iki dakika daha kavuruyoruz.
- Sonra ocaktan alıp orta ara karıştırarak soğutuyoruz.
- Bu ortada yeşil soğan ve maydanozu ince ince doğuyoruz
- Mercimeği derin bir kaba boşaltıp üzerine salçalı soğanı ekleyip yoğuruyoruz güzelce yoğurunca üzerlerine doğradığımız yeşillikleri de ekleyip yoğuruyoruz.
- Form verip servis ediyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????????.