Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Limon
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle mercimekleri nişastası çıkana kadar yıkıyoruz.
- Mercimekleri tencereye alıp ben düdüklü tencere kaynatıyorum .Daha çabuk kaynıyor.
- Kaynama mühleti kullandığınız mercimeklere nazaran değişir ortada denetim edin.
- Kaynayan mercimeklere bulgurumuzu ek edip karıştırın 10 dakika bekletiyoruz.
- Tavaya sıvı yağ yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz .
- Kavrulan soğanlara salça ek edip kavuruyoruz ,kavrulan salçayı söndürün.
- Mercimek ve salça soğuduktan sonra salçayı mercimekle karıştın .
- Toz biberi ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Küçük doğranmış soğanları maydanozları ekleyip karıştırıyoruz, form verip servis edelim ???????? afiyet olsun ????.