Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salçası
- 5-6 kısım taze soğan
- Yarım bağ maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
- Mercimeği suda haşlanır.
- Mercimekler haşlanıp, yeterlice yumuşadıktan sonra tencerenin içerisine ince bulguru eklenir. Tencerede biraz su kalmalı (bulgur için).
- İnce bulguru mercimeğin içerisine yeterlice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın 10dk düzgünce çekene kadar dinlenmeye bırakılmalı.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanlar kavurulur.
- Soğan yumuşadığında salçayı ek edip içerisine baharatları ekleyip karıştırın.
- Mercimek ve bulguru geniş bir kaba alın ve tavadaki harcı üzerine dökün.
- Karışım kıvama gelinceye kadar yoğurun.
- İnce doğradığınız maydanoz ve taze soğanı da ek edin ve hepsi birleşecek formda tekrar yoğurun.
- En son kademede elinize alıp sıkın hal verin.