Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz, kara biber, kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 5-6 adet taze soğan
- Limon ve kıvırcık
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimeği haşlıyoruz.
- Haşlanan mercimeğin üstüne bulguru koyup, karıştıralım, kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Küçük bir tavada zeytinyağ da soğanları biraz kavuralım, salçayı koyup yeterlice karıştıralım, baharatlarını ekleyelim.
- Sonra tencereden mercimekle bulguru çıkarıp geniş bir kaba alalım.
- Üzerine salçalı karışımı dökelim akabinde maydanoz ve soğanı ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Servis yapacağımız tabağa kıvırcıkları dizip, köftemize form verdikten sonra dizelim.Afiyet olsun.