Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 büyük uzunluk yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 diş minik doğranmış sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı salça (Domates biber karışık)
- Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
- Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
- 3-4 kol ince kıyılmış yeşil soğan (Opsiyonel)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi yada limon suyu damak tadınıza nazaran
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- 3,5 su bardağından biraz fazla su
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle mercimekleri yıkayıp tencereye alalım suyu ek edip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Tencere sulu kaldığı halde mercimekler yumuşadıysa bulguru ek edelim karıştırıp tencerenin ağzını kapatalım ve ocaktan alalım.
- Zeytinyağında kuru soğanı soteleyip salçayı ek edelim. 7-8 dakika kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan mercimeğe baharatları ve salçayı ek edelim ve güzelce karıştıralım. Dereotu maydanoz ve yeşil soğanı ek edip güzelce yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp ister yuvarlak ister köfte hali verelim. Marul acı biber turşuyla servis edelim. Afiyet olsun