Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- 1 tane soğan
- Tuz
- 2 kaşık salça
- 3 bardak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- İsteğe bağlı yarım demet dere otu
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
- Kara biber
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kırmızı mercimeği yıkayıp tenceremize alıyoruz üç bardak suyumuzu koyup ocağa alıyoruz altı kısık bir biçimde haşlıyoruz.
- Suyunu çekince 1. 5 su bardağı ince bulguru ekleyip karıştırıyoruz altını kapatıp 30 dakika dinleniyor.
- Bu ortada kuru soğanı sıvı yağda hafif pembemsi olana kadar kavuruyoruz akabinde salçamızı ekleyip bir iki dakika daha kavurup altını kapatıyoruz.
- Kimyon kırmızı pul biber kara biber tuzu ekleyip karıştırıp dinlenen mercimeğin içine döküp karıştırıyoruz.
- Taze soğanı maydanozu dere otunu ince ince doğruyoruz harcımızın içine döküp elimizle yoğurup köfte biçimi verip servis tabağına alıyoruz isteğe bağlı marul limon nar eksisi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.