Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı su (Artırılabilir)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet yeşil soğan (Ben kullanmadım)
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yıkayıp süzdüğümüz mercimeği ocağa alalım. Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. Gereğince yumuşadıktan sonra ocaktan alalım ve bulguru ekleyip dinlenmeye bırakalım.
- Yeşilliklerimizi yıkayıp ince ince doğrayalım ve kenara alalım. Kuru soğanı da küp küp doğrayalım. Bir tavaya sıvı yağ ekleyip üzerine kuru soğanı dökelim.
- Biraz kavurduktan sonra salçaları da ekleyip kavurmaya devam edelim ve sonra dinlenmiş harcımızın üzerine döküp yoğurmaya başlayalım.
- Biraz yoğurduktan sonra baharatlarını ekleyip yoğurmaya devam edelim. Son olarak yeşilliklerimizi dökelim.
- Düzgünce harmanlanması için son kere yoğurup köfteleri istediğimiz büyüklükte sıkalım. Sıcaklığı geçmeden servis yapalım. Afiyet olsun! ????????????????????