Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- (oğlum yeşil soğan yemediğinden ötürü ekleme yapamadım isterseniz siz ekleyebilirsiniz )
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle mercimeğimizi nişastası gidene kadar yıkayalım.
- Tenceremize 3su bardağı suyu alıp mercimeğimizi güzelce haşlayalım.
- Haşlanan mercimeğin altını kapatıp, bulgurumuzu ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatıp dimlenmeye bırakalım.
- Bir tavanın içine orta büyüklükte olan soğanı küçük küçük yemeklik doğrayıp sıvı yağ da biraz kavuralım.
- Kavrulan soğanın içine salçamızı ekleyip biraz daha kavuralım ve altını kapatalım.
- Mercimek harcımızın içine salçalı soğan harcımızı ve baharatları, nar ekşisi, yeşillikleri ekleyip hoş yoğuralım.
- Elimizle hal verip servise hazırlayalım.