Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı mercimek
- 4,5 su bardağı su
- 2 su bardağı + 1/4 (çeyrek) ince bulgur
- 1 büyük boy kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mercimeği belirttiğim miktar suyla yumuşayıp hafif sulu kalacak şekilde pişiriyoruz.
- Suyu az gelirse ekleyebilirsiniz.
- Ocaktan aldığımız mercimeğe yıkanmamış bulguru ekleyip bir güzel karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- Mercimek pişerken ince yemeklik doğradığımız kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Salçasını baharatlarını tuzunu da ekleyip mercimeğin üzerine döküp ılınmasını bekliyoruz.
- El yakmayacak kıvama gelince güzelce yoğuruyoruz 5 -10 dakika kadar yoğurmak önemli.
- İnce doğradığımız taze soğan ve maydanozu da ekleyip harmanlıyoruz ve şekil verme işlemine geçiyoruz.Elimizle sıkıp servis tabağına diziyoruz.
- Yerken üzerine limon sıkmanızı tavsiye ediyorum. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsunnn.