
Mercimek Koftesi Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı mercimek
- 1.5 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı su mercimeği pişirmek için
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet limon
- 3 demet yeşil soğan
- Marul
- Maydanoz
- Çay bardağından bardağından biraz eksik zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- İsot
- Baharatlar vs.
Mercimek Koftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ek edilir. Güzelce yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
- Farklı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ek edilerek 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
- Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir 1 adet limon sıkılır ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
- Yeterlice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ek edilerek, tekrar yoğrulur.
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ek edilir. Gereçlerin güzelce karışması sağlanır.
- Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün materyaller el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde modüller koparılır.
- Köftelere form verilerek, marul dizilir.