Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mercimek Koftesi

Mercimek Koftesi
0
28

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
mercimek-koftesi.jpg

Mercimek Koftesi Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su mercimeği pişirmek için
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet limon
  • 3 demet yeşil soğan
  • Marul
  • Maydanoz
  • Çay bardağından bardağından biraz eksik zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • İsot
  • Baharatlar vs.

Mercimek Koftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ek edilir. Güzelce yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  2. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
  3. Farklı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ek edilerek 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
  4. Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir 1 adet limon sıkılır ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
  5. Yeterlice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ek edilerek, tekrar yoğrulur.
  6. Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ek edilir. Gereçlerin güzelce karışması sağlanır.
  7. Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün materyaller el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde modüller koparılır.
  8. Köftelere form verilerek, marul dizilir.
Mercimek Koftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt