Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı ince kısırlık bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (Dolu dolu olsun)
- 1 er çay kaşığı kimyon kırmızı tatlı toz biber karabiber pulbiber
- Tuz
- 1 tutam maydanoz
- Yeşil soğan
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle mercimekler yıkanır ve tencereye alınır. 2 su bardağı sıcak su eklenir ağzı kapalı bir halde orta ateşte haşlanır.
- Bu ortada soğanlar ince ince doğranıp yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ ile kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar ağzı kapalı bir halde kavrulur.
- Mercimekler suyunu çekince 2 su bardağı sıcak su daha eklenir (Yani toplamda 4 su bardağı sıcak su olacak) ve karıştırılıp ocağın altı kısılır ve bu formda suyunu büsbütün çekinceye kadar pişer.
- Suyunu çekince 2 su bardağı ince bulgur eklenir. Karıştırılıp kapağı kapalı formda 5. Dakika dinlendirilir. Bu ortada pembeleşen soğanlara salça ek edilir bir ölçü daha kavrulur.
- Dinlenen mercimekler geniş bir kaba alınır. Salça ve soğan sosu dökülür. Baharatlar eklenir ve karıştırılır. Akabinde zeytinyağı ve bir limonun suyu da eklenip elimizle tekrar karıştırılır.
- İnce doğranmış maydanoz ve yeşil doğanda ek ettikten sonra form vererek servis yapılır. Tam ölçü verdim canlar kesinlikle kaydedin ve deneyin. Afiyet olsun????