Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- 2 orta boy kuru soğan
- 3 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 4 dal taze soğan
- 6 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Marul
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimeği yıkayıp, tencereye alın ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin.
- Mercimekler suyunu çekene kadar haşlayın. Ocaktan alıp bulguru mercimeklerin üzerini örtecek şekilde yayın. Çok kuru kalırsa, 1 bardak kadar sıcak su ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatıp bulgurun şişmesi için oda ısısında 20 dk. Kadar bekletin.
- Soğanları soyup, çok küçük doğrayın.
- Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğanları kavurun.
- Salçaları ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
- Tuz ve baharatı ekleyip ocaktan alın ve mercimekli karışıma ilave edin.
- Nar ekşisi ve limonu da ilave edip yoğurun.
- Taze soğan, maydanoz ve dere otunu ince kıyın ve bu yeşillikli karışımı da ekleyip tekrar yoğurun.
- Köfte hamurundan, iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayıp ve hafifçe sıkarak köfte şeklini verin.
- Marulları servis tabağına dizip, üzerlerine köfteleri yerleştirin.