elektronikci
FD Üye

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 2 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 litre su
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Maydanoz
- 2-3 diş sarımsak
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkadığımız mercimeği tencereye alalım. Üzerine suyunu koyup, tuzunu atıp, pişmesi için ocağa alalım. Soğuk su ile pişirirseniz mercimeğiniz daha çabuk pişecektir. Mercimeğimiz piştikten sonra bulgurunu ekleyelim.
- Mercimek ile bulguru birbirine karıştırıp ocağın altını kapatalım tenceremizin kapağını kapatıp 30 dk dinlenmeye bırakalım bizde bu arada sosunu yapalım tavaya yağımızı koyup, eritelim.
- İnce kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım salçamızı ekleyip iyice kavuralım ve ocağı kapatalım.
- Pişirdiğimiz mercimek ve bulguru köfte leğenine alalım üzerine sosu döküp sarımsakları rendeleyip, bütün baharatları atalım, ince kıyılmış maydanozu ekleyip 5 dk yoğuralım. Servise hazır afiyet olsun. Dilediğiniz gibi şekil verip, süsleyebilirsiniz.