
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 1, su bardağı ince bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağından az zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet taze soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Marul
- Limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimek köftesi tanımına öncelikle mercimekleri güzelce yıkayarak başlayalım.
- Mercimekler yıkandıktan sonra boş bir tencereye mercimekler ve 3 ,5 su bardağı suyu aktarın.
- İyice yumuşuncaya kadar haşlayın.
- Suyunu çekince bulguru da içerisine aktararak tencerenin kapağını kapatıp yarım saat bekleyin.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağ aktararak ince kıydığınız soğanları alıp pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından salçayı ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
- Mercimekleri yarım saat dinlendirdikten sonra soğan ve salçalı karışımı ek edin. El yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde güzelce yoğurmaya başlayın.
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz,ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatları ek edin gereçleri güzelce karıştırın.
- Köfte harcınız soğuduktan sonra tüm gereçleri yoğurun.
- Parçalar alıp biçim verin. Mercimek köftelerimiz hazır marul ve limonla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????????.