Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 baş kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- 1 demet maydanoz
- 1 demet yeşil soğan
- Marul ve limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı mercimek güzelce yıkanıp, 3 su bardağı su ile pişirilir (Ocaktan alınız)
- Suyunu çekince köftelik bulguru içine ekleyip, karıştırın tencerenin kapağını kapatıp 15 dk dinlenmeye bırakın.
- Tavaya sıvayağı koyup, 1 baş kuru soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra da içine 2 yemek kaşığı salçayı ekleyip 2 dk daha kavurun.
- Köftelik harcının içine aktarın güzelce yoğurun. Sonra da baharatları ekleyip yoğurun.
- Sonra da doğramış olduğunuz maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip, güzelce karıştın. Form verip, afiyetle yiyiniz.