
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,2 su bardağı kısırlık bulgur
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
- 2/3 adet kuru soğan
- yarım bağ maydanoz
- yarım bağ yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı kırmızı mercimeklerimizi terceye alıp, suyunu koyup, ocağa alalım.
- Mercimeklerin piştiğinden emin olduktan sonra 1,5 su bardağı kısırlık bulgurlarımızı üzerine dökünüz ve 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Pişen mercimekleri bir kaba soğuması için alın ve soğutmaya bırakınız.
- Soğuttuktan sonra güzelce yoğuralım.
- 2 adet kuru soğanları temizleyip güzelce ince ince küp formunda doğruyoruz.
- Bir terceye alıp yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip kavurunuz.
- Kavrulan doğanların üzerine 2 yemek kaşığı salça ekleyip kavurun 5 dakika kadar pişiriniz.
- Kavrulan sosu mercimeklerin üzerine dökünüz.
- Yeşil soğanları ince ince doğruyoruz.
- Yarım bağ maydanozları ince ince doğruyoruz.
- Mercimeklerin üzerine yaptığımız soğanlı harcımızı döktükten sonra düzgünce yoğurunuz ve tuzunu kamyonunu pul biberini ve karabiberini ekleyip yoğurunuz.
- Mercimek köftelerinize biçimlerini vererek sunum tabağına alıp servis yapınız. Şimdiden herkese afiyet olsun ????.