Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 3 su su bardağı su
- 2 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Toz kırmızı biber, pul biber, karabiber, nane, kimyon, tuz, nar ekşisi, limon
- Maydanoz
- Yeşil soğan
- Kıvırcık
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimeği 3 su bardağı su ile pişirin, ocağın altını kaptın ince bulguru ek edin tuzunu atın karıştırın tencerenin kapağını kaptın bulgur şişsin.
- Uygun bir tavaya soğanı ve sıvı yağı alın soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ve baharatları ek edin ve kavurun.
- Yeşil soğanı maydanozu ince ince doğrayın.
- Uygun bir kaba haşlanmış mercimeği alın tavadaki salçalı sosu ekleyin karıştırın.
- Ardında yeşilliği ekleyin nar ekşisi, limon ve tuzunu da ekleyin karıştırın hal verin bu formda hepsini yapın.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı