Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
- 1 küçük patates
- 2,5 – 3 su bardağı su (2,5 bardaktan sonrasını dikkatli ekleyin)
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates-biber salça (karışık olabilir)
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz (baharatları damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilir ya da değiştirebilirsiniz.)
- Yarım limon suyu
- Maydanoz
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mercimekleri yıkayıp tencereye alıyoruz.
- Ardından patatesi rendeleyip üzerine suyu ekliyoruz.
- Orta ateşte kapağı kapalı biçimde pişmeye bırakıyoruz.
- Ara orta kapağı açıp karıştırın hem suyu çekmiş mi diye denetim etmiş olursunuz hem de daha hoş pişer.
- Mercimek suyu çektikten sonra ocağı söndürüyoruz bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ki bulgur mercimekle birlikte özdeşip yumuşamaya başlasın.
- Sonrasında bir tavaya zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı alıp biraz kavuruyoruz.
- Hafif pembeleşinceye kadar sonrasında salçasını ekleyip bir dakika daha kavuruyoruz.
- Ardından suyu çekip şişmiş mercimek ve bulgurumuzla salçamızı buluşturuyoruz.
- Limon suyunu sıkıyoruz.
- Bu kademede baharatlarıda ekleyebilirsiniz.
- Son olarak maydanozları da ekleyip bitiriyoruz.
- Şekil verip servis edebiliriz.
Yağ oranınıda tıpkı halde fazla isterseniz son evrede ekleyebilirsiniz.
Ben maydanoz kullanmadım bu seferlik siz karıştırırken bir tutam doğrayıp ekleyebilirsiniz.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı