Mercimekli Aş Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 büyük çay bardağı mercimek
- 1 çay bardağı mercimek
- 3.5 büyük çay bardağı kaynamış su
- Tuz
- Yarım bayat ekmek
- Yarım çay bardağı ayçiçek yada zeytinyağı
Mercimekli Aş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimek ve bulguru bir tencere alıyoruz, içerisine kaynamış suyu ekliyoruz.
- Tuz için tadına bakıyoruz ona nazaran tuzunu ayarlıyoruz pirinç pilavı üzere.
- Ağzını kapatıyoruz su kaynadıktan sonra suyu çekilene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Suyu çekilen aşın üzerine dökülmesi için bayat ekmekleri küçük küçük doğruyoruz.
- Ayrı bir tavada yağ da ekmekleri kızartıyoruz, kızaran ekmekleri yağı ile birlikte tencereye aşın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun ????