Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3,5 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1,5 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 adet büyükçe kuru soğan
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı teytinyağı
- Tuz
- Pul biber
Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yeşil mercimeği alalım kaynatalım ben çok ezdirmedim biraz canlı kaldı kaynayan mercimek ocaktan alalım süzerek kenara koyalım.
- Tencereye zeytin yağı alarak eritelim.
- İnce ince doğranmış soğan içine alalım kavuralım.
- Daha sonra pilavlık bulgur ekleyelim 3 dk kavuralım.
- Yeşil mercimek ekliyelim 1,2 dk karıştıralım.
- 5, 5 çay bardağı sıcak su ekleyelim.
- Daha sonra 1 kaşık tereyağı ekleyelim,.
- Baharatlarını ekleyip uc defa karıştırıp ağzını kapatalım suyunu çekene kadar 15 dk falan pişsin.
- Ocaktan alıp 10 dk dinlesin tencerenin ağzı kapalı dursun. Ayran ve turşu ile servis yapıp yiyebiliriz. Afiyet olsun.