elektronikci
FD Üye
Mercimekli Erişte Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Konutta yaptığınız 1 tabak erişte
- 1 su bardağı yeşil sultan mercimeği
- 1 adet soğan
- 1 kaşık salça
- Sıvıyağ biraz tereyağ
- Tuz
- Kırmızıbiber
- Su
Mercimekli Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimekleri yıkayın.
- Sıcak su bırakıp pişirin.
- Mercimekleri yumuşayıp piştikten sonra suyunu dökmeden erişteleri bırakın 10 dk kadar pişirin.
- Yağları tavada eritin.
- Soğanları küçük küçük doğrayın.
- Yağın içinde kavurun.
- Salçayı ve biberi bırakın.
- Kavurun ve çorbanın içine koyup. Biraz kaynatın. Servise hazır. Afiyet olsun. ????.