Mercimekli Haşhaşlı Börek (Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 tane soğan
- 1 çorba kasesi haşlanmış yeşil mercimek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
Mercimekli Haşhaşlı Börek (Mükemmel Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için soğanı ince doğrayalım.
- Tavamıza zeytinyağını alalım.
- Soğanları kavuralım.
- Kavrulan soğan üzerine haşlanmış mercimeği tuzunu ve baharatları ekleyelim.
- Bir dakika kavurup altını kapatalım.
- Sosu için sıvı yağ ve haşhaş ezmesini karıştıralım.
- Yufkamızı 8 kesime bölelim.
- Yufkamızı tezgaha alalım üzerine sos sürelim.
- Haşhaş tabana döküyor ortada karıştırmayı unutmayalım sosu yağdan oluştuğu için fazla sürmeyelim yoksa böreğiniz çok yağlı olabilir.
- Bir kat daha yufka koyalım onu da soslayalım.
- Börek 2 kat yufkadan oluşuyor.
- İçine mercimeği koyup kenarlarını az kıvırıp saralım.
- Tüm yufkalar bittiğinde böreğimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.