Mercimekli Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 avuç mercimek
- 250 gram donmuş ıspanak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 adet yufka
- 2 yemek kaşığı lor
- 1/2 (yarım) maden suyu
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Mercimekli Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimekleri haşlayalım.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğan, kırmızı biber ve ıspanakları suyunu çekesiye kadar pişirelim.
- Haşlanmış mercimek ve peynir ile pişen iç harcı karıştırın.
- Yufkanın her yerine eşit formda sosu dökün.
- Yufkayı kenarlarından ortaya hakikat katlayın ve iç harcı 4 top biçiminde yufkanın ortasına koyun.
- Yufkayı uçlarından hakikat katlayın. Ve maden suyu dökün.
- İsterseniz susam ile de süsleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika denetimli halde pişirin.Afiyet olsun.
Mercimekli Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı