Mercimekli Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 avuç mercimek
- 250 gram donmuş ıspanak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 adet yufka
- 2 yemek kaşığı lor
- 1/2 (yarım) maden suyu
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Mercimekli Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimekleri haşlayalım.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğan, kırmızı biber ve ıspanakları suyunu çekesiye kadar pişirelim.
- Haşlanmış mercimek ve peynir ile pişen iç harcı karıştırın.
- Yufkanın her yerine eşit formda sosu dökün.
- Yufkayı kenarlarından ortaya hakikat katlayın ve iç harcı 4 top biçiminde yufkanın ortasına koyun.
- Yufkayı uçlarından hakikat katlayın. Ve maden suyu dökün.
- İsterseniz susam ile de süsleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika denetimli halde pişirin.Afiyet olsun.
Mercimekli Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.