elektronikci
FD Üye
Mercimekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış kırmızı mercimek
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 adet yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım demet dere otu
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 3-4 kesim ezine peynir
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Keten tohumu
Mercimekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yoğurt, yağ ve yumurtaları mutfak robotunda çırpıyoruz.
- Üzerine mercimekleri ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
- Karışımı bir kaba alıp, ince kıydığımız dere otu, baharatları ve küp küp doğradığımız peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Orta uzunluk tepsinin altını yağlayıp, harcımızı üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
- Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.