Mercimekli Köfte (Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı mercimek
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salça
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Yarım demet maydanoz
- İsteğe bağlı (10 kol yeşil soğan )
Mercimekli Köfte (Tam Tutan Tarif) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı mercimeğimizi yıkıyoruz tenceremize ekliyoruz .
- Üzerine 5 su bardağı su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz istek ederseniz bu sırada tuzunu ekleyebilirsiniz.
- Mercimeklerimiz tam piştikten sonra 1 su bardağı ince bulgurumuzu üzerine ekliyoruz kapağını kapatım 10-15 dk dinlenmesini bekliyoruz.
- Başka yanda kuru soğanımızı küçük küçük doğruyoruz .
- Tavamıza ekleyip kavuruyoruz, soğanlarımızı yakmamaya dikkat ediyoruz sağanların ölmesi kâfi olacaktır.
- Salçalarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Baharatlarımızı da ekliyoruz.
- Maydanozlarımızı taze soğanlarımızı doğrayıp kenara alıyoruz.
- Çiğ köfte tepsisi yahut olağan bir tepsiye mercimeğimizin harcını alıyoruz elimize dikkat edelim yakmayalım yoğurmaya başlayalım.
- Bir mühlet yoğurduktan sonra salçamızı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Yeşilliklerinde ekleyip hal veriyoruz.