
Mercimekli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1.5 bardak kırmızı mercimek
- 4,5 su bardağı su
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 4 kol yeşil soğan 2 kısım yeşil sarımsak yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı zeytinyağı
- Bir küçük kuru soğan
Mercimekli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tenceremize mercimek ve kaynamış suyu koyup ocağa alıyoruz.
- Üzerine baharatları da ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Sonra köftelik bulgur köfte leğenine koyup pişirdiğimiz mercimeği üzerine döküp kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- Soğumaya bırakın yeşilliği de doğrayıp ekliyoruz ve kuru soğan doğrayıp tavaya alıp zeytinyağı ekleyip soğanlar kızarınca da salça ekleyip uygunca kavuruyoruz.
- Köfteye ekliyoruz ve dikkatli bir biçimde elimizle yoğurup küçük kesimler halinde köfte formunu veriyoruz servise hazır afiyet olsun.