bilgisayarci
FD Üye
Mercimekli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 5 çay bardağı simit (İnce bulgur)
- 2 yemek kaşığı antep salça
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 5 6 diş sarımsak
- 1 büyük soğan
- 2 su bardağı zeytinyağı
- Maydanoz
Mercimekli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel mercimeği 4,5-5 bardak su ile ocakta pişiriyoruz.
- Mercimek eriyince simidini yavaş yavaş ekliyoruz. Karıştırıp, ağzını kapatıp 10 dk. dinlendiriyoruz.
- Sonra salçayı, baharatları, sarımsağı ekleyip, köfte leğeninde yoğuruyoruz.
- Soğanı da zeytinyağı ile birlikte tavada ısıtıyoruz. Uygunca kızması lazım sonra 1 yemek kaşığı salçayı yağda eritiyoruz.
- Sonra ince doğranmış maydanozları düzgünce yoğurulan köftenin üzerine ekliyoruz. Elimizle karıştırıyoruz.
- Sonra yağı, soğanı ekliyoruz ve yeterlice yağı köfteye yediriyoruz ve güzelce servis tabağına biçim verip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun. ????